Aprilie 2009

01.aprilie.2009 – „Minciuna”

Îmi spune să-l ascult pentru că doar el poate oferi strălucirea acestei lumi. Știu că este tatăl minciunii și mă așteaptă doar amăgire. Tânjesc după altă lume.

03.aprilie.2009 – „SMS”

Îmi pare rău că n-am ajuns la întâlnire și Te rog să mă ierți. Am ieșit cu prietenii și mi-a fost rușine să le spun de Tine. Toată lumea zice că ești demodat.

05.aprilie.2009 – „Întâia crimă”

Cain și Abel au adus jertfe și Dumnezeu s-a bucurat de jertfa lui Abel. Cain l-a invidiat pe fratele său și l-a omorât. A vrut să fie Dumnezeu. Întâia crimă.

09.aprilie.2009 – „Înmormântare”

Am fost astăzi la înmormântarea mamei. Un trup rece și golit de viață așezat într-o cutie de lemn. Un suflet cald înălțându-se să-și întâlnească Creatorul.

13.aprilie.2009 – „În cumpăna nopții”

În cumpăna nopții, se ițește ziua de mâine. Spirite bune și rele își caută hotarul. Mă răsucesc in așternutul cald și aripi de înger îmi ocrotesc odihna.

15.aprilie.2009 – „Blestemul”

Dumnezeu a aflat ce făcuse Cain. L-a blestemat să muncească pământul fără să se poată bucura de roadele lui. Și noi trudim astăzi pentru pâinea de pe masă …

20.aprilie.2009 – „Moarte și Înviere”

L-au prins, L-au biciuit și L-au răstignit pe cruce. A murit între doi tâlhari. A înviat a treia zi în mijlocul îngerilor care I se închinau și Îl proslăveau.

25.aprilie.2009 – „Vin cocorii”

Se văd în zare primii cocori care înfrâng depărtarea: stoluri, stoluri. Săgeți în zbor brăzdează cerul și ne imploră parcă, să ne ridicăm privirile spre înalt.

30.aprilie.2009 – „Noe”

Oamenii s-au înmulțit pe tot pământul și au început să gândească rău și să facă rele. Dumnezeu S-a întristat. Un singur om Îl mai căuta din toată inima: Noe.

CONCURS de Aprilie

A.DAMA

1. E neașteptat de cald! Prin oraşul nostru, a trecut caravana TV. Căuta copii talentaţi. M-am gândit ce caravană de copii buni a adunat şi Isus în jurul Lui! (09.04)

2. O bătrână cerşea lângă un semn cu Cerşitul interzis! Nu mai desluşea cuvintele. Copilul îi citi ce scrie când îi dădu bănuţul. Bătrâna se îndepărtă zâmbindu-i. (09.04)

3. Furnicile cheltuitoare au fost chemate la şeful Coloniei Culegătorii. Li s-au confiscate averile. Furnicile au cerut cetăţenie şefului Coloniei Cumpărătorii. (09.04)

4. Pe malul mării, albatroşii zburau în cerc. Noaptea se retrăgea în matcă, dar a lăsat pe cer o pată de soare. Am zis: “Bun răsărit!” Şi am plecat mai departe … (19.04)

5. Pe peronul gării, o mamă îşi îmbrăţişa fiul venit din armată. Am zis în sinea mea: “Doamne, iubeşte-mă, a nu ştiu câta oară. Iubirea Ta mi-e singura minune!” (19.04)

HORS CONCOURS

A.DAMA (19.04)

– Oamenii ăştia frumos îmbrăcaţi ştiu să se joace?
– Nu-s oameni, ci manechine.
– Ce e un manechin?
– O păpușă pe care o îmbracă cei mari.
– Aşa se joacă ei?

ALEXA

1. Cimitirul era plin de cruci: de lemn, de piatră și chiar una din marmură. Bogați, săraci, tineri, bătrâni, uniți prin moarte. Și despărțiți de-o Veșnicie. (25.04)

KNIGHT OF JADE

Ispita 1
1. “Porunceşte ca toate pietrele acestea să se transforme în pâini !”, I-a spus diavolul lui Isus, în pustie. El nu ştia că Isus se hrănea cu Voia lui Dumnezeu. (02.04 )

Ispita 2
2. “Aruncă-Te de pe acoperișul Templului şi îngerii Te vor prinde”, I-a zis diavolul în pustie. Dar îngerii aşteptau ca el să plece pentru a-L sluji pe Isus. (02.04)

Ispita 3
3. “Îţi dau toate împărăţiile pământului dacă mi te închini”, cedă nervos diavolul, bătând din picior. Isus il privi pătrunzător și-i zise: „Trebuie să pleci!” (02.04)

Limba română

4. Astăzi am luat Cina Domnului: am mâncat pâine și am băut vin. M-am gândit: vin, vino, vină. Câtă semnificație într-un pahar de vin ! E frumoasă limba română. (05.04)

Canaan versus Sion

5. “Suie-te pe munte ca să vezi ţara Canaanului, dar nu vei putea intra în ea”, i-a spus Domnul. Moise zâmbi pe sub mustaţă. Acum era mult mai aproape de Sion. (06.04)

Prima zi

6. “Astăzi, vei fi cu Mine în Rai !”, i-a strigat Isus tâlharului de pe cruce. Astfel a fost o seară şi apoi a fost o dimineaţă. Aceasta era prima zi în Rai. (10.04)

Cuvântul

7. Domnea în tot cerul o tăcere asurzitoare. În cele din urmă, o voce de miel irumpse în Cosmos: “Iată-mă, trimite-mă!” Astfel, la început a fost Cuvântul. (29.04)

RODICA BOTAN

1. M-am săturat să tot caut poziții care nu-s de nasul meu. Am coborât pe scara din dos la locul potrivit. Și, ce să vezi ? Cu cât coboram, cu atât eram mai sus ! (03.04)

2. Când Dumnezeu m-a vindecat de neputință, ce credeți c-a făcut ? Nu mi-a dat papuci de balet – mi-a dat niște bocanci de alpinist ca să pot cuceri înălțimile ! (03.04)

3. Știam că Dumnezeu ne-a numărat și ne ocrotește până și perii din cap și nici unul nu cade fără voia Lui. Dar s-a întâmplat ca astăzi să-mi pierd … peruca ! (03.04)

4. Mă străduiesc să fac bine în fiecare zi și asta e greșeala de căpătâi. Cum mă pot relaxa când răul mă pândește ? Cred că trebuie să Te pun pe Tine la treabă ! (10.04)

5. Ai spus să-Ți dau îngrijorările mele, să le arunc asupra Ta. Diavolul le-a notat și mi le tot repetă. Voi cânta o cântare de laudă cu sonorul dat la refuz ! (10.04)

6. Doamne, mi-ai dat copii ca să-i cresc eu pe ei sau ei pe mine ? Mă străduiesc să fiu ceea ce nu-s încă: ceea ce ești Tu ! Altfel, ce exemplu pot fi pentru ei ? (10.04)

7. Pe câte căi străine am umblat, am auzit multe măgărițe vorbind. Și m-am oprit cu ele. N-am mai stat de mult de vorbă cu niciuna. E semn că nu mai bat câmpii ? (10.04)

8. Am văzut defilând de Paște tot felul de cristoși, pe diferite rute și cu felurite înfățișări. Probabil nu le-a spus nimeni că Adevărul nu poate fi reprodus ! (22.04)

9. M-am pregătit să plec în misiune. Dar ieșind din casă, am văzut că Dumnezeu mi-a pus un Lazăr la poartă. Acum nu mai pot pleca nicăieri: mă împiedic de ochi ! (22.04)

10. Ne îmbrăcăm potrivit cu locul unde mergem. Unii își pregătesc și ținuta de îngropăciune. Dacă nu vrem să arătăm ridicoli morți, de ce o facem când suntem vii ? (29.04)

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s